Mählers lanserer høytkastende fjellplog for krevende miljøer

Etter en periode med harde tester lanserer snøplogprodusenten Mählers nå sin DPF fjellplog. Det er en diagonalplog for krevende miljøer, som med sin unike utforming rydder store snømengder effektivt og kaster snøen både høyt og langt.

Mählers, en av Nordens ledende snøplogprodusenter, har de siste årene oppgradert sortimentet for å møte det endrede klimaet samt for å tilpasse produktene til de neste lastebilmodellene. Nå lanserer de sitt nyeste tilskudd, DPF fjellplog, som er bygget for de mer krevende miljøene der man møter på store snømengder i kombinasjon med kupert terreng.

– Vårt fokus har vært å optimalisere plogen til å kaste snøen både høyt og langt slik at det ikke danner seg brøytekanter for raskt, sier Pontus Jonasson, adm.dir. i Mählers.

Pontus sier at Mählers har hatt den nye plogen på en rekke tester i Norge og Sverige og at testførerne har bidratt til et sluttprodukt som alle er fornøyde med.

– Ja, den nye plogen er testet i en rekke ulike miljøer, alt fra lavere fjellområder i Jämtland i Sverige og helt opp til Alta i Nord-Norge. Alt i alt har det gitt oss verdifull informasjon for å kunne optimalisere plogen til det den er beregnet for.

En av testførerne, Arnt Olav Gåsbakk i selskapet Gåsbakk & Sønner AS i Sørli i Norge, skryter av Mählers fjellplog.

– Fjellplogen løfter snøen fint allerede fra lave hastigheter og følger underlaget svært fint. Den er dessuten «snill» mot brøytekantene, da den er utformet slik at den ikke skal rive i kantene. Det er gunstig da mange av veiene er smale, og da vil man ikke at snøen skal «renne inn» på veien igjen, sier Arnt Olav.

Mählers sier at serieproduksjonen av DPF fjellplog er started og at de vil bli tilgjengelige for bestilling før kommende vinter.

Kobling til film som viser når Arnt Olav Gåsbakk kjører med Mählers DPF fjellplog

https://youtu.be/EDqsAMAoj3w

Publicerat: 9 august, 2023