Efter ett tids hårda tester lanserar vi nu Mählers DPF fjällplog. En diagonalplog som är byggd för de mer krävande miljöerna och där stora snömängder i kombination med kuperad terräng förekommer.

– Vårt fokus har varit att optimera plogen för att den ska kasta snön både högt och långt för att inte bygga snöplogkanter för snabbt, säger Pontus Jonasson, VD på Mählers.

Pontus berättar att Mählers har haft den nya plogen på ett flertal tester i Norge och Sverige och att testförarna bidragit till en slutprodukt som alla är nöjda med.

– Ja, den nya plogen har testats i flera olika miljöer, allt från lägre fjällterräng i Jämtland i Sverige ända upp till Alta i Nordnorge. Det har sammantaget gett oss värdefull information för att kunna optimera plogen till det den är avsedd för.

En av testförarna, Arnt Olav Gåsbakk på företaget Gåsbakk & Sönner AS i Sörli, Norge lovordar Mählers Fjällplog.

– Fjällplogen lyfter snön fint redan från låga hastigheter och är väldigt följsam mot vägen. Dessutom är den ”snäll” mot snöplogkanterna, då den är utformad för att inte riva i kanterna. Det är tacksamt då många av vägarna är smala och då vill man inte att snön ”rinner tillbaka” in i vägen säger Arnt Olav.

Serieproduktionen av DPF fjällplog är nu påbörjad och finns tillgängliga för beställning inför kommande vinter.

Länk till film som visar när Arnt Olav Gåsbakk kör med Mählers DPF fjällplog

https://youtu.be/EDqsAMAoj3w

Publicerat: 9 augusti, 2023