Non Accident Generation

Säkra resultat

I drygt 100 år har Mählers varit synonymt med kvalitetsredskap och är proffsens förstaval för snöröjning och vägunderhåll i Skandinavien.

Förklaringen är att vi aldrig är nöjda och stannar upp. Det ständiga utvecklingsarbetet leder till nyheter och successiva förbättringar när det gäller effektivitet och säkerhet.

Alla Mählers diagonalplogar uppfyller Europastandard EN 13021+A1:2008 tack vare utlösande säkerhetsskär som klarar ett 50 mm högt hinder i 40 km/h.

Hydrauliska sidoplogar ökar arbetsområdet

Mählers hydrauliska plogar hjälper dig att bli flexiblare och få mer gjort, inte minst vid snöröjning i tätorter.

Väghyvel eller lastbil med diagonalplog plus hydraulisk sidoplog är en effektiv kombination för de flesta kapacitetskrävande arbetsuppgifterna.

Alla Mählers sidoplogar har s k chockventiler som löser ut vid eventuell kollision mot ett fast hinder (typ vägräcke, betongbarriär) och förhindrar att lastbilen kastas ut i vägbanan. Som extra säkerhet förbinds plog och fäste med stålwire.

Multifunktionellt styrsystem

Mählers nya styrsystem MC3 kan kombineras för både drift av hyvelblad och plogar.
MC3 är ett proportionellt styrsystem vilket innebär att all plogutrustning kan styras steglöst. Mjukvaran i MC3 är anpassat för att stödja styrning av andra typer av funktioner som exempelvis sand & saltutrustning, tippflak mm. Styrsystemet är dessutom byggt för fjärrsupport där det via mobilnätet är möjligt att koppla upp styrsystemet och få teknisk support, oavsett var kunden befinner sig.
MC3 uppfyller EN ISO 13849, tredjeparts certifierad. Alla reglage uppfyller PLd säkerhetsnivå. CANopen Safety kompatibel för säkrare styrning. Övervakning av breddande funktioner med slidövervakning i hydrauliken. Säkerhetsventil i alla hydraulblock.