Med Mählers fjernsupport fungerer plogene som de skal: «Helt fantastisk»

I vinterhalvåret ligger snøen dyp i Nord-Sverige og Nord-Norge. Når snøstormene står i kø, kan gode råd være dyre hvis man får problemer med plogutstyret på lastebilen. Mählers styresystem MC3 tilbyr en fjernsupport som, via mobilnettet, løser mange av de uventede problemene. Nils Ronny Halonen er av mange førere som nylig har støtt på problemer ute på veiene og som har fått erfare smidigheten med fjernsupporten.

Mikael Modin på Mählers fjernsupport.
Mikael Modin på Mählers fjernsupport.

Plogbilfører Nils Ronny Halonen jobber i Nordreisa kommune i Troms og Finnmark fylke. Om vinteren har han og kollegaene ansvaret for snøryddingen på 70 kilometer veg, en strekning som virkelig kan by på utfordringer.

– Det er ofte en snødybde på opptil 150 cm, og om det ikke snør, er det som regel vind og snøskavler. Det er en utfordring å holde veien åpen, så det er helt avgjørende at utstyret fungerer som det skal og at man raskt får hjelp hvis man skulle få problemer, sier Nils Ronny Halonen, maskinist og plogbilfører hos Drift og Service Nord AS.

Gratis fjernsupport på direkten

Nils Ronny Halonens lastebil, en Volvo 540, er rigget med plogutstyr (unntatt spreder), har høvelblad, plogfeste og styresystemet MC3 fra Mählers.

– Jeg la merke til noen brå bevegelser da jeg skulle løfte høvelbladet. Jeg antok at det var nødvendig med en trykkjustering, så jeg ringte Mählers mens jeg satt i bilen. Jeg fikk umiddelbart snakke med deres tekniker Mikael Modin, som logget seg inn på systemet mitt og fjernstyrte alle justeringene fra Mählers’ fabrikk i Sverige. Etter noen knappetrykk fungerte alt nøyaktig som jeg forventet, noe som er helt fantastisk, sier Nils Ronny Halonen.

Nils-Ronny Halonen
Nils-Ronny Halonen fikk hjelp direkte fra Mählers fjernsupport.

Styresystemet MC3 er bygget for fjernsupport. Via mobilnettet kan man koble opp systemet og få teknisk support, uansett hvor man befinner seg så lenge man har dekning. Support og programvareoppdateringer av MC3 får man via appen «Mählers Control System 3», som lastes ned fra Google Play til en Android-telefon. Telefonen kobles til styresystemet med Bluetooth. Mählers’ teknikere kan lese feilkoder, gjøre systemjusteringer, sende programoppdateringer m.m., uansett hvor lastebilen befinner seg.

– Fjernsupporten til MC3 er en fantastisk funksjon, der man via mobilnettet kan koble opp styresystemet og få teknisk support, uansett hvor lastebilen befinner seg. Det sparer kundene for tid og penger og forenkler supportarbeidet, sier Mikael Modin, som jobber med teknisk support hos Mählers.

Enkel styring for føreren

MC3-systemet gir sikker, enkel og intuitiv styring av ploger, høvelblad, spredere og tippflak på både lastebiler og tilhengere. Selve styringen av systemet skjer ved hjelp av en Mählers MIG2-styrespak, som er det eneste føreren trenger å betjene.

– Jeg liker virkelig at jeg bare trenger å betjene én spak når jeg skal bruke systemet, det er nesten som å kjøre en gravemaskin, sier Nils Ronny Halonen.

Publicerat: 10 mars, 2022