Hero bild

Mählers øker effektiviteten på veihøvler fra Tyrkia

Da Henkes Gräv i Dalarna var på jakt etter en løsning for å rydde snø på en mer effektiv måte med sin nye Hidromek veihøvel, falt valget på Mählers SVH-4 sideplog. Kombinasjonen har vist seg å være et vinnende konsept, da selskapet har effektivisert snøryddingen betydelig.

Tyrkiske veihøvler er ennå ikke noe vanlig syn i Sverige, men det vil Henkes Gräv i Horndal endre på. I desember 2020 bestemte eieren Henrik Lennartsson seg for å kjøpe en helt ny Hidromek HMK 600 MG-4 i den større klassen. Han bestemte seg også for å oppgradere snøryddingskapasiteten, og bestilte derfor sideplogen SVH-4 fra den svenske plogprodusenten Mählers.

– Det har aldri vært lettere å rydde snø. Kombinert med Mählers vinge er høvelen svært smidig og lett å håndtere. Den er svært robust og kraftig for mer krevende oppdrag, men også smidig og fleksibel i bymiljøer der man ofte kommer tett på fortauskanter og andre hindringer. Hidromeken er lettkjørt og tar seg fint frem. Kontrollene fungerer fint i kombinasjon med rammestyringen, og den retter seg automatisk opp igjen etter svinging. Smidigheten til både veihøvelen og sideplogen gjør at helheten blir bra, sier Nicklas Landberg, sjåfør hos Henkes Gräv.

Veihøvelen og Mählers sideplog har fungert uten problemer

Fordi Hidromek-høvelen er utstyrt med Mählers sideplog SVH-4, har snøryddingen blitt enda mer effektiv, og arbeidet går nå raskere.

– Med Mählers sideplog får vi ryddet betydelig mer snø på en tur enn vi gjorde tidligere. Denne plogen kan svinges godt ut, noe som gjør at det blir færre turer. Det sparer oss for tid og gjør jobben enklere. Vi blir ganske enkelt mer effektive, sier Henrik Lennartsson, adm. dir. og eier av Henkes Gräv.

Mählers SVH-4 er designet for å være allsidig, smidig og effektiv, også i urbane områder. Ploging og høvling kan skje samtidig, og hindringer kan man enkelt unngå ved å justere plogen i de fleste vinkler – den kan heves, senkes, svinges inn/ut og skråstilles opp/ned. Sideplogen har dessuten en sikkerhetsventil som utløses ved påkjøring av hindringer.

Fakta: Sideplog Mählers SVH-4
Skjærbredde: 3 050 mm
Maks. løftehøyde fra bakken: 1 020 mm
Maks. plogbredde fra hjulets ytterside: 2 650 mm
Min. bredde i innfelt posisjon fra hjulets ytterside: 800 mm
Totalvekt, avhengig av høveltype: 1 600 – 2 200 kg

Fakta: Henkes Gräv Entreprenad AB
Henkes Gräv holder til i Dalarna (Sverige) og tar på seg entrepriseoppdrag i en 15 mils radius rundt tettstedet Horndal utenfor Avesta, men også i stockholmsregionen og opp mot Sundsvall. Selskapet har 37 medarbeidere, pluss innleide, og maskinparken består av 35 kjøretøy. Henkes Gräv utfører de fleste typer entrepriseoppdrag, der snørydding er en av tjenestene.

Publicerat: 7 april, 2021