Hero bild

Mählers lanserer modulær snøplog for «svart vei» – brøyter rent også på ujevne veier

Mählers presenterer DPM, DiagonalPlog Modul. En unik og fleksibel diagonalplog som er bygget for å holde veien helt ren for snø og slaps. Det er en helt nyutviklet konstruksjon med fleksible skjærholdere i polyuretan, som kan fås i ulike hardheter og som enkelt byttes ut for å passe til underlaget som skal brøytes. Dette kombinert med individuelt opphengte slapsskjærkassetter gjør at DPM-en også brøyter rent på ujevne veier.

Snø og slaps byr på utfordringer for tradisjonelle snøploger med stålskjær som følger plogens linje. Ved den minste ujevnhet i veibanen går snøen og slapsen under skjæret og blir liggende igjen siden skjæret rir på det høyeste punktet. Det betyr økt risiko for slaps- og vannplaning for kjøretøyene som kommer etter samt ujevn slitasje av skjæret.

Et nyutviklet parallellogram gjør at plogen følger underlaget svært godt, og kombinert med fleksible skjærholdere og individuelt opphengte slapsskjærkassetter klarer DPM å brøyte rent også på ujevne veier. DPM har en svingfunksjon på +/– 40 grader og kan også utstyres med en sideforskyvningsfunksjon på +/– 400 mm i hver retning. Føreren kan da øke plogbredden ved å skyve ut frontplogen slik at den flukter med sideplogen.

– Jeg kan også tenke meg at sideforskyvningen vil falle i smak hos de som må kjøre rundt hindringer som rabatter og lignende, sier Frida Östman som kjører for Fjällsjö Åkeri AB og som er en av Mählers flittigste testpiloter.

DPM fås i tre bredder, 3700, 4000 og 4300 mm, og modulkonstruksjonen betyr at kunden kan få en diagonalplog med mantel i metall eller plast, eller at den bygges som en såkalt kombinasjonsplog som kaster snøen like godt til høyre som til venstre.

– De utskiftbare gummielementene som holder stålet, kan tilpasses nøyaktig til veitypen og forholdene som råder, og dette gir en «rolig» plog som ikke hopper over ujevnhetene, sier Frida.

Sikkerhetsmessig holder DPM samme høye sikkerhetsstandard som Mählers øvrige ploger, med fjærende og utløsende skjærholdere som gir etter ved påkjøring av faste hindringer i veibanen. Med den nye plogen får kunden en moderne, fleksibel og sikker plog. Plogen har vært under testing vinteren 19/20, og den selges nå som serieprodusert versjon.

Egenskaper DPM
+ Spesifikt designet for å være «svartveiplog»
+ Utløsende og individuelt opphengte skjærholdere for høyeste sikkerhet
+ Fleksible polyuretanskjærholdere følger veibanen og gir stille og rolig drift
+ Mulighet til å bytte mellom ulike hardheter på skjærholdern
+ Integrerte slapsskjær gir rent resultat (svart vei)
+ Vridning ± 40°
+ Forenklet vedlikehold
+ Skjærholdere svært enkle å skifte ut
+ Få smørepunkter forenkler vedlikeholdet
+ Ingen smørepunkter under plogen

Tilbehør
Hjul eller slitesko
Sideforskyvning ± 400mm

Publicerat: 28 desember, 2020