Mählers ökar trafiksäkerheten med ny skylttvätt

Mählers, en av Nordens ledande snöplogstillverkare fortsätter bredda sitt sortiment. Den senaste produkten är en skylttvätt som syftar till att rengöra skyltar, räcken, tunnlar och väggar från smuts och damm, vilket ökar trafiksäkerheten då smutsiga trafikskyltar kan innebära fara för trafikanter som missar viktiga budskap.

Smutsiga vägskyltar innebär en ökad trafikfara av många olika anledningar. Synligheten av viktiga budskap som hastighetsbegränsningar och varningar försämras. Även förmågan att se skyltarna försvagas, framför allt i mörker då reflexerna som sitter på skyltarna täcks över av smuts. Nu när höstmörkret är ett faktum och försämrat underlag av snö och regn närmar sig blir detta en ökad trafikfara som behöver bemötas.

– Vår affärsidé är att erbjuda produkter som ökar trafiksäkerheten. Skylttvätten passar då perfekt in i vårt produktprogram, säger Roar Wehn, sälj- och marknadschef på Mählers.

Uppfyller europeiska säkerhetskrav – och ger nöjda kunder

Skylt-tvätten FCW 5.8 är anpassad för rengöring av bland annat trafikskyltar, vägräcken, vägtunnlar och vertikala väggar. Skylttvätten kopplas på lastbilens främre plogfäste och styrs via ett eget styrsystem. Längst fram på den treledade armen sitter ett vridbart fäste som möjliggör att rikta spolmunstyckena exakt dit rengöring behövs. Försörjningen av vatten sker endera via en extern pump alternativt via en inbyggd pump som pumpar vatten från en vattentank som monteras på lastbilens flak.

Norge var den första marknaden där Mählers introducerade skylttvätten och flera kunder intygar redan produktens effektivitet.

– Kunderna är väldigt nöjda med skylttvätten och då framförallt den flexibilitet som medger tvättning av både horisontella och vertikala ytor, säger Roar Wehn.

Skylt-tvätten uppfyller Europeiska säkerhetskrav och finns för omgående beställning via Mählers Norge och Mählers Sverige.

Publicerat: 21 oktober, 2021