En av Sveriges största maskinuthyrare Arento väljer Mählers – köpte 17 nya plogar på ett bräde

När Arento, en av Sveriges största maskinuthyrare, sökte en snöplog inför säsongen 20-21 föll valet på Mählers modulbyggda diagonalplog DPM. Tack vare att den nya plogen uppfyllde ett antal viktiga kriterier valde Arento att gå ”all in” och beställde 17 splitternya diagonalplogar från Mählers.

Inför säsongen 20-21 sökte Arento en snöplog som skulle uppfylla ett antal viktiga kriterier. Två av dessa krav var att plogen skulle vara av säkerhetstyp med fjädrande stålhållare och gjord för så kallad ”svart väg”. Valet föll på Mählers nya modulbygdda diagonalplog DPM som nyligen har lanserats. Arento slog till på 17 stycken på en gång.

– Ja, Mählers nya plog uppfyllde våra kriterier och verkade så pass intressant att vi beslutade oss för att gå ”all in” på den, säger Stefan Johansson, maskinchef på Arento.Stefan Johansson har även en lång erfarenhet av Mählers produkter och är positivt inställd till företaget.

– Jag körde 18 år på ett familjeägt företag åt Svevia i Ånge och då körde vi med Mählers diagonal- och sidoplogar på våra lastbilar och dessutom hade vi Mählers sidoplog på våra väghyvlar.

Ren körbana och säkerhet prio när nya plogen valdes
Mählers nya plog DPM är specifikt designad för att vara ”svartvägsplog” och har utlösande och individuellt upphängda skärhållare för högsta säkerhet, vilka var några av fördelarna som bidrog till det relativt stora Mählers-inköpet.

– Det är höga krav att få en så ren körbana som möjligt för att förhindra återfrysning. Nya plogen blir perfekt för att möta dessa krav, säger Stefan Johansson.Säkerheten är något som är extra viktigt för Arento och dess kunder. Därför uppskattar maskinuthyrarföretaget speciellt de fjädrande stålhållarna på DPM som gör den väldigt ”förlåtande” och bidrar till en säkrare väghållning.Efter inköpet av de 17 nya plogarna är nu Arento rustade för vinterns ”busväder”.

Publicerat: 18 januari, 2021