Flexiway II – en fullträff!

Ottossons Åkeri AB, ett av Strömsunds större åkerier har under vintern 13/14 kört Flexiway II på en av sina lastbilar och ägaren, Janne Ottosson, tvekar inte när vi ber honom lämna ett omdöme om plogen.

– Flexiway II är helt enkelt en fullträff säger Janne då Mählers News når honom på en knastrig telefonlinje då han tillsammans med Trafikverket är ute på vägbesiktning.

– Det snöade inte så mycket i vinter, men vi körde ändå i runda slängar ca: 800–1 000 mil med vår Flexiway II och den går otroligt bra fortsätter Janne.

Janne trycker extra på hur följsam och tyst plogen är. Tack vare att plogen är ledad följer den vägbanan perfekt oavsett om det är en smalare, bomberad väg eller om det är en större, bredare och planare väg.

– Stålen på den ”gamla” och stela typen av diagonalplogar brukar slitas i mitten då man plogar en smal och bomberad väg och då lämnas det snö i mitten under plogen, då man kommer ut på en bredare väg säger Janne.

Plogen som Ottossons körde med under vintern var utrustad med vägstål som förstärkts med inborrade hårdmetalkärnor och trots att plogen gick mestadels på asfaltsväg behövde åkeriet inte byta stål en enda gång.

– Möjligheten att justera skärtrycket efter rådande väglag är också en av de bästa funktioner jag provat och detta sparar naturligtvis både stål och bränsle, fortsätter Janne som även tycker det är bra att slippa stödhjulen.