Mählers’ nye plassjef – tilbake med bred erfaring 

Mählers, en av Nordens ledende produsenter av snøploger, girer nå opp og ansetter Pontus Jonasson som ny plassjef ved hovedkontoret i jämtlandske Rossön. Pontus har bakgrunn som sivilingeniør i maskinteknikk ved KTH og er et kjent ansikt da han tidligere jobbet som konstruktør hos både engcon og Mählers.

Pontus Jonasson, Mählers nye plassjef.

– Jeg er beæret over at jeg fikk tilbud om jobben, og det er utrolig gøy å komme tilbake til Mählers og fabrikken i Rossön, sier Pontus Jonasson.

Etter studiene ved KTH jobbet Pontus som elektromotorkonstruktør hos BAE Systems Hägglunds. Deretter flyttet han ned til Södertälje for å jobbe i Scanias motorblokkavdeling. Så tok han med seg flyttelasset nordover igjen, og i perioden 2012–2015 jobbet Pontus som konstruktør hos tiltrotartorprodusenten engcon i Strömsund samt hos Mählers i Rossön.

– Ja, det var morsomme år. Både engcon og Mählers var i svært ekspansive faser med mye nyutvikling som ga selskapene bedre posisjoner i markedet, noe det var veldig gøy å være med på, sier Pontus Jonasson.

Etter årene hos Mählers og engcon har Pontus jobbet som prosjektleder innen drift og vedlikehold hos Vattenfall. Mye av arbeidet bestod av store vannkraftverk i Åre/Olden, nybygging av lokalnett med strøm til husholdninger samt nedgraving av fiberkabler.

En leverandør i forkant

Med sin tidligere arbeidserfaring har Pontus god kjennskap til veivedlikeholdsbransjen, og han vet at det stilles strenge krav til entreprenørene når det gjelder å levere resultater til konkurransedyktige priser. Det stiller igjen strenge krav til leverandørene av lastebiler og utstyr.

– Snørydding er et tøft marked, men jeg tror at Mählers vinner ved å ha den beste servicen, jobbe tett med kundene og stille opp når det gjelder, noe vi har vært kjent for å gjøre i mange år, sier Pontus.

Pontus mener også at den teknologiske utviklingen har vært viktig for Mählers.

– Utrullingen av det nye styresystemet MC3 de siste årene har vært en revolusjon, da vi kan hjelpe kundene/sjåførene via fjernsupport uansett hvor de befinner seg. Her tror jeg vi kan videreutvikle mye, og jeg tror også at kundene etter hvert vil ønske å kunne hente ut data om hvordan plogene er brukt.

Fabrikken i Rossön har et produksjonsareal på ca. 3 700 m2, der monteringen av alle Mählers’ produkter og engcons roterende feievalser finner sted. Arbeidsstyrken består av montører, inn- og utleveringspersonell, ordreklargjørere, innkjøpere, produksjonssjef, selgere, konstruktører og dokumentkontrollere. Antallet varierer alt etter årstid.

– Ja, når de større kontraktene er inngått for en ny plogsesong, girer vi opp og tar inn sesongarbeidere på monteringen for å ta unna de verste toppene, sier Pontus.

I skrivende stund begynner plogkontraktene for Sveriges og Norges veinett å ta form, og nå begynner puslespillet med å optimalisere bemanningen, innkjøpsvolumene og alt annet som må være på plass før de kommende toppene.

Publicerat: 22 mars, 2022