Mählers utstyrer Sveriges første Komatsu-veihøvel

– unik løsning med god mottakelse: «Overgikk alle mine forventninger»

Da Sveriges første Komatsu-veihøvel, den splitter nye GD675-7, skulle tilpasses for nordiske forhold, falt valget på Mählers.

Mählers utstyrer Sveriges første Komatsu-veihøvel

– unik løsning med god mottakelse: «Overgikk alle mine forventninger»

Da Sveriges første Komatsu-veihøvel, den splitter nye GD675-7, skulle tilpasses for nordiske forhold, falt valget på Mählers.

Den nye veihøvelen GD675-7 er utstyrt med unike og spesiallagde fester for sideplog, snøstopper og grusstrengspreder – som er tilpasset for alle typer anleggs- og veivedlikeholdsoppgaver året rundt. Siden februar har CD Entreprenads nye veihøvel vært i full sving nord i Dalarna.

Produktenes passform og dimensjoner er bare noen av grunnene til at Mählers var det åpenbare valget for oss da vi skulle tilpasse veihøvelen for nordiske forhold. Gjengen i Rossön er lydhøre og serviceinnstilte, produktene passer alltid og fungerer i all slags vær, og de er dessuten laget for å vare, sier Christer Dalmans, adm. dir. og grunnlegger av CD Entreprenad.

Samarbeid bak den unike svensk-japanske veihøvelen

Da CD Entreprenad i Malung bestilte den nye veihøvelen, startet de et utviklingsarbeid sammen med Mählers og Komatsu-importøren Söderberg & Haak.

Målet var å utstyre den for nordiske forhold, og i tillegg til LED-lamper, motorvarmer og frontblad, monterte man også Mählers spesialproduserte sidevinge, snø- og grusstopper samt

grusstrengspreder. Den ferdige og utplasserte veihøvelen er fullt utstyrt for alle typer anleggs- og veivedlikeholdsoppgaver sommer som vinter.

– Vi er utrolig stolte over å ha vært med og utviklet denne unike veihøvelen. Samarbeidet med CD Entreprenad og Söderberg & Haak har vært svært vellykket. Komatsuen er virkelig klar for alle tenkelige situasjoner, sier Ingemar Nyberg, adm. dir. i Mählers.

CD Entreprenads nye Komatsu har også fått vise hva den er god for i og rundt Malung samt Sälen i Dalarna, og innkjøpet av den nye veihøvelen oppsummerer Christer Dalmans som vellykket.

– Vi har allerede kjørt ca. 850 timer med Komatsuen, og så langt har den overgått alle våre forventninger. Både når det gjelder vinterhøvling med Mählers vinge og snøstopper samt på grusveier med Mählers grusstrengspreder, sier Christer Dalmans.

Ingemar Nyberg betegner også samarbeidet med maskinleverandør, kunde og Mählers som vellykket.

– Det er en del av Mählers’ spesialitet å samarbeide på denne måten. Uansett hvilket maskinmerke det gjelder, så er samarbeid nøkkelordet for å oppnå det beste resultatet og en fornøyd sluttkunde, sier Ingemar Nyberg.

Publicerat: 29 oktober, 2020