Mählers utrustar Sveriges första Komatsu-väghyvel

– unik lösning med gott mottagande: ”Överträffat alla mina förväntningar”När Sveriges första Komatsu-väghyvel, den helt nya GD675-7, skulle anpassas till nordiska förhållanden föll valet på Mählers.

Den nya väghyveln GD675-7 har utrustats med unika och specialtillverkade infästningar för sidoplog, snöstopp och strängspridare – som är anpassade för alla sorters anläggnings- och väghållningsjobb året om. Sedan februari är CD Entreprenads nya väghyvel i full drift i norra Dalarna.

– Produkternas passform och dimensioner är bara några av anledningarna till varför Mählers var det självklara valet för oss när vi skulle anpassa väghyveln för nordiska förhållanden. Gänget i Rossön är lyhörda och serviceinriktade, produkterna passar alltid, fungerar i alla väder och de är dessutom gjorda för att hålla, säger Christer Dalmans, vd och grundare till CD Entreprenad.

Samarbete bakom den unika Svensk-Japanska väghyveln

När CD Entreprenad i Malung beställde sin nya väghyvel påbörjades ett utvecklingsarbete tillsammans med Mählers och Komatsu-importören Söderberg & Haak.

Syftet var att utrusta den för de nordiska villkoren, och förutom LED-lampor, motorvärmare och frontblad monterades Mählers specialtillverkade sidovinge, snö- och grusstopp samtsträngspridare. Den nu färdiga och driftsatta väghyveln är helt utrustad för alla sorters anläggnings- och väghållningsjobb, både sommar- och vintertid.

– Vi är otroligt stolta över att fått vara en del i den här helt unika väghyveln. Samarbetet med CD Entreprenad och Söderberg & Haak har varit väldigt lyckat. Komatsun är verkligen redo för alla tänkbara situationer, säger Ingemar Nyberg, vd på Mählers.

CD Entreprenads nya Komatsu har också fått bekänna färg på arbeten i och runt Malung samt Sälen i Dalarna, och inköpet av den nya väghyveln summerar Christer Dalmans som lyckat.

– Vi har redan gjort cirka 850 timmar med Komatsun och hittills överträffar den alla våra förväntningar. Både på vinterhyvling med Mählers vinge och snöstopp samt på grusvägsarbeten med Mählers strängspridare, säger Christer Dalmans.

Ingemar Nyberg summerar också samarbetet med maskinleverantör, kund och Mählers som lyckat.

– En del av Mählers specialitet är att samverka på detta sätt. Oavsett vilket maskinmärke det gäller, så är samarbete nyckelordet för att nå bästa slutresultat och en nöjd slutkund, menar Ingemar Nyberg.

Publicerat: 29 oktober, 2020