Hero bild

Mählers snöplogar & Rascos spridare – ett vinnande koncept för norska och svenska vägar

Mählers växlar nu upp till att vara en komplett leverantör av vägunderhållsutrustning. I slutet av februari 2018 tecknade RASCO ett exklusivt distributionsavtal för Sverige och Norge med Mählers.

RASCO är en av de ledande tillverkarna i Europa inom professionell utrustning för infrastrukturunderhåll på vägarna. RASCOs lastbilsmonterade spridare i serierna SOLID och Liquid används sedan många år för underhåll av skandinaviska vägar. SOLID C är den populäraste modellen hos de flesta skandinaviska kunder.

– Mählers är Nordens största tillverkare av vinterunderhållsutrustning för lastbilar, men på senare år har vi fått allt fler frågor om produkter som vi inte har i vårt eget sortiment. Avtalet med RASCO innebär att vi nu är en komplett totalleverantör för såväl vinter- som sommarunderhåll säger Roar When, sälj och marknadschef på Mählers.

Bolagens produktportföljer kompletterar varandra perfekt. Mählers front- och sidomonterade plogar tillverkade enligt skandinavisk standard i kombination med RASCOs spridare, som klarar de tuffa och krävande förhållandena i Norden, är en perfekt match. Som exklusiv distributör av RASCOs produkter i Norge och Sverige kommer Mählers därför att kunna erbjuda kompletta vinterunderhållslösningar åt sina kunder.

Roar Wehn känner sig trygg med tillförlitligheten hos RASCOs produkter.

– Vi var redan bekanta med några av RASCOs produkter sedan tidigare och vi känner ingen tvekan när det kommer till deras kvalitet. Efter några intervjuer med kunder som använder RASCOs produkter idag, och med nyckelpersoner på RASCO, är vi övertygade om att detta var något vi ville komplettera vårt produktsortiment med säger Roar Wehn.

RASCOs filosofi är att erbjuda underhåll av väginfrastruktur året om. Utöver spridare innehåller RASCOs produktportfölj olika typer av snöplogar, kantslåttrar, borstar och vägtvättar som alla kommer att vara tillgängliga i Mählers distributionsnät.

Ivan Franičević, vd för RASCO understryker vikten av avtalet.

– RASCO började för 28 år sedan som ett litet företag med bara två anställda. Idag kan vi med stolthet säga att vår kunskap, erfarenhet och strävan har lett till ett distributionsavtal med en av de ledande tillverkarna av snöplogar i Norden. Genom sin närvaro på över 30 marknader världen över vet RASCO att valet av rätt distributör är nyckeln till framgång.

– Vi är övertygade om att vårt partnerskap med Mählers kommer att ge kunderna oöverträffat mervärde.

Läs mer om RASCOs och Mählers produkter på www.rasco.eu och www.mahlers.se eller kontakta säljansvarig på Mähler direkt.

Publicerat: 5 maj, 2018