Ny kombinationsplog från Mählers snöröjer effektivare

Mählers fortsätter hålla hög takt i sin produktutveckling och den senaste är DPD (DiagonalPlog Dubbel) en säker och effektiv kombinationsplog som är konstruerad för att kasta snön lika bra åt både höger som vänster håll.

De senaste åren har säkerhet varit ett av ledorden i Mählers utvecklingsarbete och likt övriga diagonalplogar har DPD fjädrande skärhållare. Detta innebär en kraftigt reducerad risk för skador på plogen samt risk för riktningsändring vid påkörning av uppstickande hinder eller om plogen skär ned i underlaget.

– Många av våra kunder har lång erfarenhet av plogar med fasta skär och vet vilka risker som uppstår om plogen hugger fast i vägbanan, därför utrustar vi vår nya plog med fjädrande skärhållare säger Roar Wehn, sälj och marknadschef på Mählers.

Roar Wehn berättar att utvecklingen av DPD har utgått från kundönskemål. När kravspecifikationerna var klara övergick arbetet till ritning för att sedan övergå produktion och praktiska prototyptester. Sedan årsskiftet har ett antal förserieplogar gått ut på slut-tester på det Svenska & Norska vägnätet.

Serieleverans av färdig produkt beräknas ske hösten 2017 och Roar Wehn berättar att order för kommande säsong har redan börjat komma in.

Egenskaper Mählers DPD kombinationsplog

  • Finns i två bredder, 3400 & 3700 millimeter.
  • Rejält tilltagen vinghöjd åt båda hållen med en utformning som rullar snön lätt.
  • Svängbar +- 37 grader och kastar bra åt båda hållen.
  • Fjädrande skärhållare för högsta säkerhet
  • Positiv skärande angreppsvinkel på 35 grader för effektiv plogning oavsett förhållanden.
  • Ledljus & reflexer för maximal synlighet
  • Kan levereras med moddskär som tillval för maximalt rent resultat.

 

Kontakt: Roar Wehn, +47 909 35 698, roar.wehn@mahlers.no

Publicerat: 27 februari, 2017