Hero bild

Mählers lanserar nytt styrsystem för plogutrustningar

Mählers lanserar nytt styrsystem för en och samma kontroll av väghållningsutrustning på lastbil.

Det nya styrsystemet MC2 (Mählers Control system 2) uppfyller säkerhetsnorm EN 13849-1 som börjar gälla from. 2012-01-01 och kan kombineras för både drift av hyvelblad, sido och frontplog. De flesta funktionerna styrs till stor del av en joystick och systemet är av CANBUS-typ, påbyggbart och kan styra befintlig utrustning. Manövrering av all utrustning sker då från nya styrenheten.

– Detta är det absolut bästa jag kört med och det är nu väldigt lättsamt och överskådligt att styra lastbilens plog och hyvelutrustning säger Stellan Olofsson, Olofssons Åkeri, Näsmark.

Stellan Olofsson är en av åkarna som ingått i Mählers projektgrupp då nya styrsystemet utvecklades och det mesta av Stellans önskemål och synpunkter är nu samlade i MC2

– Med sin långa erfarenhet som plogåkare har Stellan varit en ovärderlig tillgång i vårt utvecklingsarbete säger konstruktören och projektledaren Ingemar Nyberg på Mählers. Nya styrsystemet MC2 samt Mählers nya hyvelblad, HB5N finns att se i Mählers monter på Maskinexpo www.mahlers.se

För mer info om de nya sidoplogarna, kontakta Ingemar Nyberg, ingemar.nyberg@mahlers.se alt, 070-625 09 28

Fakta Mählers

Mählers (Mähler & Söner) marknadsledande i Norden, när det gäller utrustning för väghållning hela året, grundades 1895 i Hoting och är nu beläget i Rossön, norra Jämtland. Mählers levererar väghållningsutrustningar för lastbil, väghyvel & hjullastare Största kunderna är: Svevia, Skanska, Peab, NCC, Entreprenörer, Kommuner, påbyggare, Scania, Volvo samt övriga verk, FFV/FMV med flera. Mähler & Söner ägs av moderbolaget Mähler International AB Affärsidé: Mählers skapar framkomlighet och säker trafikmiljö!

Publicerat: 11 maj, 2012