Mählers plogar testas i Rovaniemi

Många åker till Rovaniemi för att träffa tomten. Vårt vinterbesök har ett helt annat mål – men de vi träffar är lika givmilda. – Vår ordinarie förare är väldigt nöjd med Rossöplogen, jag har bara hört gott om den, säger Paavo Tampio på Rovaniemi stads Maskincentrum.

När vi besöker Rovaniemi närmar sig temperaturen minus 30 grader. Men när vi kommer fram till Maskincentrums fordonsverkstad tas vi emot med värme av Paavo Tampio.

Här står hjullastare och skåpbilar uppradade för service eller reparation och vi möts snart av Jouni Puolamaa som ska visa lastbilen och Mählersplogen för mig.

Plogen, en Rossö 2000 sitter monterad på en två år gammal Volvo FM9 vilken inte är den ”rätta” bilen som plogen normalt används till.

– Nej, vi kör egentligen med Rossöplogen på vår Renault Premium Lander, men den är tyvärr ute på andra uppdrag idag berättar Paavo.

Bara goda omdömen

Det spelar dock ingen större roll. Avsikten med be¬ söket är att höra vad Maskincentrum tycker om Rossöplogen, som är en ny bekantskap för dem.

Paavo säger att han bara hört gott om plogen och att ordinarie förare är väldigt nöjd med den.

– Ja, om det inte är bra brukar man ju få veta det, säger Paavo samtidigt som det varma leendet spricker upp igen.

Det var engcon Finlands Jens Björk som kontaktade Rovaniemi stad och berättade om Rossöplogens fördelar. Det Jens berättade och visade var så pass intressant att Paavo ville testa en Mählers plog.

– Vi har ju rätt många plogar av andra fabrikat, så det ska verkligen bli intressant att på sikt se hur Mählersplogen hävdar sig gentemot de övriga plogarna säger Paavo.

Även arbetsledaren Seppo Kerttula ser fram emot jämförelsen.

– Saker som livslängd, servicevänlighet och support är viktiga. Dessa faktorer skapar en total bild av hur våra fordon och redskap fungerar, menar Seppo.