Fjärrsupporten är en revolution

Mikael ”Micke” Modin på Mählers tekniska supportavdelning hjälper kunder från hela världen att justera in sina styrsystem – från sitt kontor i Rossön. Styrsystemet MC3 är det som gör detta möjligt och allt fler upptäcker fördelarna med fjärrsupporten.

Text & Foto: Sten Strömgren

Publicerat i Mählers News, 2022-1

– Jag har snart jobbat på Mählers i 30 år och i början handlade det om att styra plogarna on/off med en separat knapp för varje plog och hyvelblad. I början på 2000-talet utvecklades styrsystemet MC2 som med enda kontroll kunde styra all plogutrustning. Det var början till Mählers senaste styrsystem MC3 som nu tar alltmer mark berättar Micke.

MC3 är ett proportionellt styrsystem vilket innebär att all plogutrustning kan styras steglöst. Mjukvaran i MC3 är dessutom anpassat för att stödja styrning av andra typer av funktioner som exempelvis tippflak bil & vagn. Själva styrningen av plog och övrig utrustning sker via MIG2, en ergonomisk och mångfunktionell joystick, som är utrustad med proportionellt styrda rullar för maximal precision. Joystick & palett är även utrustad med ett antal on/off-knappar, för aktivering av plogar, hyvelblad, tippfunktioner mm.

– En annan fantastisk funktion med MC3 är fjärrsupporten, där det via mobilnätet är möjligt att koppla upp styrsystemet och få teknisk support, oavsett var lastbilen befinner sig säger Micke Modin.

Mikael Modin fjärrsupportar Mählers kunder från kontoret i Rossön

Det enda som krävs är att det finns mobiltäckning. Support och uppdatering av mjukvara på MC3 är möjlig att ge via appen ”Mählers Control System 3”. I Google Playbutiken laddas Mählers MC3 app ner till en androidtelefon som via blåtand kan kopplas upp mot styrsystemet. Därefter ringer kunden supporten som sedan kopplar upp sig mot MC3. Supporten kan därefter göra justeringar, byta/ ändra mjukvaruuppdateringar, se eventuella felkoder, mm, oavsett vart lastbilen står.

– Fjärrsupporten på MC3 styrsystem är en revolution, det spar tid och pengar för våra kunder och förenklar mitt arbete med supporten säger Micke Modin.