Mählers håller måttet

Mählers är en riktig favorit hos Stein Joar Lindsethmo från Skage utanför Namsos. – Har man en gång provat dem vill man inte ha något annat. Produkterna är en fröjd att använda, säger han.

2009. Året då det sattes en ny standard i Namdalen, distriktet som innefattar tolv kommuner längst upp i norra Trøndelag. Detta var året då chefen för Lindsethmo Transport AS, Stein Joar Lindsethmo, för första gången införskaffade en produkt från Mählers.

– Sedan dess har jag inte köpt vinterutrustning från någon annan än Mählers. Jag har två DPD-3700 diagonalplogar, och de är en sann fröjd att använda. De är smidiga och lätthanterliga, och om jag kör in i något som ligger på vägbanan så fjädrar stålet på plogen, säger Lindsethmo.

Med Rasco i arbetslaget

Lindsethmo plogar och sandar fylkes- och kommunvägar åt Veidrift AS och Overhalla kommun, sammanlagt tre rutter på totalt 63 kilo- meter. Vägarna är smala, slingrande och inte minst branta.

– Därför är DPD-plogarna perfekta. De är väldigt flexibla och passar mina behov bra, eftersom jag är beroende av att kunna vrida plogen och kasta snön åt motsatt sida, säger Lindsethmo. En Rasco sand- spridare, levererad av Mählers, och ett hyvelblad från Mählers, sitter också på en av bilarna, en Volvo FH16.

– Jag valde den största behållaren på tolv kubik till spridaren för att slippa fylla på sand så ofta. Behållaren har vibrator både på lådan och tratten, och fungerar mycket bra. Den är enkel att använda och sandmängden blir alltid rätt, säger Lindsethmo. Och hyvelbladet har sin egen historia i Namdalen.

Saknar ingenting

1992. Året började med den hittills värsta stormen på det norska fastlandet, nyårsorkanen. Året då Danmark vann fotbolls-EM och Iron Maiden släppte Fear of the dark sattes en ny standard i Nam- dalen. Detta var året då Lindsethmo Transport såg dagens ljus, och ett mittmonterat hyvelblad för första gången varsamt strök över as- falten i Namdalen.

– Min pappa startade företaget med en tippbil som utrustades med distriktets första mittmonterade hyvelblad. Han plogade på vintern och körde asfalt på sommaren. Det gör vi fortfarande. Jag använder hyvel- blad från Mählers på mina bilar, säger Lindsethmo. Bladet han talar om är av typen HB3N, och det har suttit på en Volvo FH16 av 2013 års modell ända sedan det inhandlades, splitter nytt. Det var också på denna bil han satte sin första Mählers-plog, och ända sedan dess har han inte lämnat annat efter sig än en virvelvind av snörök och en oklan- derlig vägbana.

– Produkterna uppfyller mina behov fullt ut, och jag kan bara lovorda det enkla underhållet och tillgången på reservdelar. Mählers har slit- starka produkter, de är konkurrenskraftiga i pris och de har en fantas- tisk uppföljning, avslutar Lindsethmo.