Hero bild

Mählers lanserar högkastande sidoplog med unik design

Inför vintersäsongen 2018-2019 lanserar den svenska plogtillverkaren Mählers en högkastande sidoplog för lastbilar. Sidoplogen SPH har utvecklats för nordiska förhållanden, där rikliga snömängder gör det viktigt att hålla ned höjden på snöplogkanterna. Plogen har också en unik design som ger raka plogkanter och som förhindrar att snön rinner ner tillbaka i vägbanan efter plogbilen.

Roar Wehn, försäljningschef på Mählers, berättar att fjolårets tester av SPH sidoplog var mycket lyckade och att testförarna var mer eller mindre lyriska över hur sidoplogen kastade snön.

– Förra vinterns tester gav väldigt goda resultat och vi är glada över att kunna erbjuda en av marknadens mest effektiva sidoplogar, säger Roar Wehn.

Pelle Eriksson, förare på Engqvist Åkeri AB i Jämtländska Tåsjö är en av testförarna. Åkeriet ansvarar bland annat för väg 815, en 105 km lång plogsträcka som tidvis slingrar sig fram i kuperad fjällmiljö. Med andra ord en perfekt miljö för att testa en högkastande plog.

– Jag överrumplades av hur nya sidoplogen kastade under min första plogtur. Telefonledningarna svajade av snön där jag plogade, berättar Pelle Eriksson.

SPH sidoplog är inte bara konstruerad för att kasta högt, den är också utformad för att snöplogkanterna ska bli raka och att inte snön ska ”rinna tillbaka”

– Det finns de som tror att vi gått fram med en snöslunga när de ser plogkanterna, men det är den nya plogens utformning som skapar det resultatet, säger Pelle Eriksson.

Mählers meddelar att SPH högkastande sidoplog finns i fyra längder: 10, 12, 14 och 16 fot. Alla är byggda på en och samma bas som sedan anpassas till den storlek som önskas.

SPH sidoplog finns för omgående beställning.

Kontakt: Roar Wehn, +47 909 35 698, roar.wehn@mahlers.no

Publicerat: 25 september, 2018