2024-09-19

PRESSMEDDELANDE

 

Mählers nominerade till Svenska Designpriset 2024 med sin innovativa saltspridare

Mählers, en av Europas ledande tillverkare av väghållningsutrustning, har blivit nominerade till Svenska Designpriset 2024 i kategorin ”Produktdesign” för sin nyutvecklade saltspridare, Bodum. Saltspridaren som är framtagen för höghastighetsspridning av salt på våra vägar, är ett resultat av Mählers engagemang för trafiksäkerhet och innovativ teknik.

Bodum är utrustad med en rad tekniska innovationer som gör spridningen av salt både effektiv och pålitlig. Dessutom har spridaren formgivits med ett fokus på estetik och funktion, och smälter perfekt in med utformningen av dagens moderna lastbilar. Det är just detta som särskiljer Bodum från traditionellt designade spridare på marknaden.

De heltäckande sidorna bidrar inte enbart till en stilren och modern design, utan också har en aerodynamisk funktion. Ett minskat luftmotstånd och att saltspridaren lägger ut rätt mängd salt innebär också en minskad miljöpåverkan.

– Vi är oerhört stolta över att ha blivit nominerade till Svenska Designpriset med Bodum. Vi har lagt stor vikt vid både funktion och formgivning, och den här nomineringen är ett kvitto på vårt arbete för att skapa produkter som inte bara förbättrar trafiksäkerheten, utan också erbjuder en modern och genomtänkt design, säger Pontus Jonasson, VD på Mählers.

För designen av Bodum står Kristoffer Svedulf, Senior Designer på Playful Design Studio, som har tagit fram en produkt där teknik och estetik möts på ett unikt sätt för att möta behoven hos dagens transport- och vägunderhållssektor.

Svenska Designpriset är hela Sveriges tävling i design och kommunikation. Tävlingen är öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning, kommunikation och liknande kreativa områden. I kategorin ”Produktdesign” tävlar Mählers saltspridare Bodum mot fyra andra framstående bidrag.

Förutom juryns bedömning har även allmänheten möjlighet att rösta på tävlingens hemsida. Finalen och prisutdelningen äger rum under en spektakulär galamiddag på Moderna Museet i Stockholm den 17 oktober, där vinnarna kommer att presenteras.

Publicerat: 19 september, 2024