Arbetet går dubbelt så fort med Mählers

Ola Persson med firma Väghyvelarbeten i Sveg AB har bråda dagar när det blir höst.

- Ja, det är samma varje år och i år har det varit extra högt tryck då det är många projekt igång samtidigt berättar Ola Persson, då vi en fin höstdag träffar honom och Sebbe Göransson på en skogsväg strax nordöst om Sveg, Härjedalen. Ola har kört hyvel på heltid sedan 2001 då han började arbeta åt pappa Ragnar och 2003 tog han över företaget efter att pappa gick bort. Innan dess hade Ola kört lite extra sedan 1990 så det är ingen nybörjare vi besöker idag. Ola berättar att Väghyvelarbeten i Sveg AB är det enda företaget i Härjedalen som enbart arbetar med väghyvling och att den specialiseringen både är bra och en samtidigt en utmaning då det stundvis blir stora inflöden av beställningar.

- Tack vare vår fokus på väghyvling har vi blivit ett namn inom branschen och vi har idag en bra bas av återkommande kunder berättar Ola som då bla, nämner Härjedalens Kommun, NCC, Stora Enso, Holmen, Mellanskog och PEAB. Nu har vi så pass mycket jobb att jag hyrt in en hyvel extra tillfälligt som Sebbe kör fortsätter Ola. Med undantag av ett test har Ola och hans pappa har alltid kört med Mählers strängspridare på sina väghyvlar och det finns inget tvivel om att han kommer fortsätta med det.

- Vi provade ett annat fabrikat men insåg ganska snart att det är Mählers som gäller, säger Ola samtidigt som han pekar på sin strängspridare. Titta här, många justeringsmöjligheter, bomberingsfunktion, stabila hjul och genomgående robust byggd fortsätter Ola.

- Dessutom har Mählers ett oslagbart sälj och eftermarknadsteam, något som Ola uppskattar stort. Vi ska nu få följa med ut på ett uppdrag bestående av underhållshyvling av en skogsbilväg. Ola sänker bestämt ned hyvelbladet samt grussträngspridaren på sin Vammas RG281 och börjar sedan skära av ytlagret som han drar in från kanterna in i vägbanan. Strängspridaren fångar upp materialet som Ola hyvlar in i vägbanan och sprider sedan ut materialet som en jämn och fin yta efter sig. När man ser hur Ola arbetar är det lätt att förstå att grussträngspridaren underlättar hyvlingen något enormt.

- Ja, på sådan här hyvling spar vi faktiskt halva arbetstiden då jag annars skulle behövt åka in och ut ännu en gång för att sprida ut det jag hyvlar upp.

- Nu hyvlar jag och sprider ut gruset i ett och samma moment avslutar Ola innan han åker vidare mot nästa uppdrag.

FAKTA Väghyvelarbeten i Sveg AB
Grundat:
1972 av pappa Ragnar Persson
Placering: Sveg
Nuvarande ägare & VD: Ola Persson
Anställda: 2 fasta + en extra vid högtryck
Maskinpark: 1 st Vammas RG281, 2005 & 1 st Vammas RG281, 2011 samt en inhyrd Vammas för att tillfälligt kapa värsta topparna. Alla väghyvlar utrustade med Mählers strängspridare.

Kontakt

Ring 0624-512 350 och fråga vår växel om sortimentet du söker eller maila till info@mahlers.se och ställ din fråga så återkommer vi snarast möjligt.

Följ Mählers:

RSS

Allt innehåll © 2016 mahlers.se