Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil & hjullastare

 

Den ledande plogtillverkaren Mählers fortsätter bredda sitt sortiment. Nu lanserar företaget SOP-LB2800, en hydrauldriven roterande sopvals som är anpassad för att användas både på lastbilar & hjullastare. Sopvalsen har ett ”aktivt” flytläge som ger ett balanserat tryck mot marken och följer vägens konturer. En unik funktion som ger rätt borsttryck jämt över hela borstvalsen oavsett hur bärar-fordonet är placerat. Detta bidrar dessutom till ökad borst-livslängd.

"- Våra tester visar att det aktiva flytläget ger en betydande besparing av borstarna och ökad effektivitet" säger Oscar Nyberg, konstruktör på Mählers som varit med att utveckla nya sopvalsen.

Andreas Ottosson, Ottossons Åkeri AB är en av de entreprenörer som varit med och testat LB2800 på företagets Ljungby L13 och han bekräftar att livslängden är ovanligt lång för denna typ av sopvals.

"-Ja, vi har kört många mil extra med denna sopvals jämfört med andra fabrikat och det i kombination med en bra kapacitet lovar gott för Mählers nya sopvals" säger Andreas.

LB2800 sopvals är vridbar ±35º och kan utrustas med sidoförskjutning samt bevattning med separat vattentank. Sopvalsen är designad för att vara lätt att underhålla och borst-ringarna bytes snabbt med några enkla handgrepp.

"-Borstarnas livslängd och en kort underhålls tid gör att vi kan nyttja den intensiva sop-säsongen maximalt" menar Andreas Ottosson

Mählers meddelar att sopvals LB2800 kommer premiärvisas på årets Maskin-Expo den är tillgänglig för omgående beställning.

Tekniska egenskaper SOP-LB2800
Avsedd för lastbilar och hjullastare
Sopvalsbredd (rakställd) 2800 mm
Minsta sopningsbredd 2350 mm
Minsta transportbredd 3025 mm
Maximal vridning ±35º
Omkrets borstringar Ø915 mm
Hydraulflöde 40–80 l/min
Grundvikt 850 kg
Markfrigång vid max upplyft 200 mm

Kontakt

Ring 0624-512 350 och fråga vår växel om sortimentet du söker eller maila till info@mahlers.se och ställ din fråga så återkommer vi snarast möjligt.

Följ Mählers:

RSS

Allt innehåll © 2016 mahlers.se