Unikt plogfäste för framtidens plogning

Under 2015 inför EU krav på radar i fronten på vissa lastbils-chassin. Radarn utgör en viktig del av panikbromssystemet AEBS, Advancing Emergency Breaking System. Direktiv EU347/2012.

Detta har inneburit nya utmaningar för plogtillverkarna då de nuvarande fästes-systemen VV95, Norgeplatta samt DIN-platta skymmer radarns siktfält och måste därför avaktiveras när plogfästet är monterad.

Genom ett samarbete med Volvo och Scania har Mählers utvecklat ett radar-anpassat plogfäste. Ett plogfäste som i sig har en helt ny konstruktion jämfört med sina föregångare samt att fästet är anpassat för dagens moderna radar-teknik.

– Det nya ”Radarfästet” möjliggör att den radar som sitter monterad i lastbilens front fungerar och inte skyms när plogen är bortkopplad berättar Ingemar Nyberg, konstruktionschef på Mählers.

Ingemar berättar att det nya och radar-anpassade fästes-systemet bygger på att plogens låsanordning är flyttat från att varit monterad på bilen till att istället sitta monterad på plogen, det skapar då fritt siktfält för radarn.

– Systemet går på prov nu under vintersäsongen 2015-2016 och planeras att lanseras hösten 2016 till vanligaste modellerna av Scania och Volvo säger Ingemar Nyberg.

Mählers kommer erbjuda adapter med kopplingsgrind för äldre plogar. OBS! Nya EU-direktivet omfattar enbart EU-länder.

Kontakt

Ring 0624-512 350 och fråga vår växel om sortimentet du söker eller maila till info@mahlers.se och ställ din fråga så återkommer vi snarast möjligt.

Följ Mählers:

RSS

Allt innehåll © 2016 mahlers.se